Nieuws

AZ wacht heet avondje bij Villa: 'Ook bij een nederlaag is er nog perspectief'

AZ wacht heet avondje bij Villa: 'Ook bij een nederlaag is er nog perspectief'

9 november - 10:52

AZ staat donderdagavond voor een loodzware opgave. De Alkmaarders spelen in de Conference League uit tegen de nummer vijf van de Premier League; Aston Villa. Bruno Martins Indi en trainer Pascal Jansen hebben voldoende vertrouwen in een positief resultaat.

Martins Indi lijkt na zijn blessureleed weer helemaal terug bij AZ. De 36-voudig Oranje-international begon afgelopen zaterdag weer in de basis tegen Excelsior en mocht ook meteen de aanvoerdersband dragen. Alexandre Penetra moest daardoor genoegen nemen met een plaats op de bank. Of Martins Indi ook op Villa Park begint? "Dat weet ik niet. Ik denk dat ik goed kan vertellen wat de wedstrijd van morgen gaat brengen, daarom zit ik hier", aldus de verdediger op de persconferentie.

Hij weet dat het treffen met Villa een lastige wordt. AZ heeft na drie wedstrijden nog maar drie punten gepakt in poule E, en dus is een resultaat meer dan gewenst. "Ik pak altijd mijn verantwoordelijkheid, net als de andere jongens", vervolgt hij. "De poule ligt nog open. Ook bij een nederlaag is er nog perspectief."

Mayckel Lahdo, de vaste rechtsbuiten, is afwezig. Jens Odgaard lijkt net als tegen Excelsior zijn vervanger te zijn. "Andere jongens moeten nu opstaan", stelt Jansen. "Jens Odgaard heeft goede, maar ook mindere wedstrijden gespeeld op die positie. Ibrahim (Sadiq, red.) is volop in de aanpassing om zich het AZ-spel eigen te maken. Ook Ernest Poku moeten we niet vergeten, die een dijk van een voorbereiding heeft gespeeld en op beide flanken uit de voeten kan. We hebben voldoende alternatieven."

AZ wist haar laatste twee wedstrijden niet te winnen. Dat er daardoor een beetje chagrijn ontstaat in Noord-Holland, brengt Jansen niet van de wijs. "Als je in tien dagen drie wedstrijden speelt en het daarin minder doet, kom je onder een vergrootglas te liggen. Dat begrijp ik heel goed, ook vanwege het niveau dat wij nastreven. Tegen Villa zijn we genadeloos afgestraft op basis van een paar errors. Excelsior was een heel matige partij. Dan is het in een seizoen zaak dat je dit soort fases zo kort mogelijk houdt", besluit de oefenmeester.

Aston Villa – AZ begint donderdagavond om 21.00 uur in Birmingham. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!