Nieuws

'Italiaanse kinderen van Ruud Gullit stappen naar de rechter en eisen megabedrag'

'Italiaanse kinderen van Ruud Gullit stappen naar de rechter en eisen megabedrag'

03-11-2023 15:27 Laatste update: 15:52

Ruud Gullit is door zijn twee Italiaanse kinderen aangeklaagd. Zijn dochters beschuldigen de oud-international ervan jarenlang geen alimentatie voor hen te hebben betaald, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

In de periode 1994 tot 2000 was Gullit getrouwd met de Italiaanse Christina Pensa. Samen kregen zij twee kinderen, Quincy (32) en Cheyenne (29). Na de scheiding legde de rechter Gullit een alimentatie van acht miljoen lire, de toenmalige Italiaanse munteenheid, op. In 2017 had Gullit een afspraak getekend met de moeder van zijn twee dochters om de achterstallige alimentatie, van 7200 euro per maand, alsnog te betalen. Volgens de dochters heeft de oud-voetballer dat echter nog nooit gedaan.

De twee dochters hebben in de aangifte ook vermeld dat Gullit niet meer naar hun omkijkt. 'Onze vader is compleet niet geïnteresseerd in ons, ook niet in economische zin', schrijven zijn dochters. 'Hij heeft elk contact met ons al jaren geleden verbroken', vertellen ze.

De dochters eisen een bedrag van 500.000 euro, omdat Gullit zich zou hebben onttrokken aan zijn ouderlijke plicht. 'Het geld helpt natuurlijk, maar het gaat mij vooral om de morele kant van de zaak', vertelt de oudste dochter. Gullit heeft eerder alimentatieproblemen gehad met zijn Italiaanse kinderen en geldproblemen met zijn laatste ex, Estelle Cruijff.