Nieuws

De La Fuente kiest voor andere route zonder Ramos: 'Ik gok op andere spelers'

De La Fuente kiest voor andere route zonder Ramos: 'Ik gok op andere spelers'

02-11-2023 13:11

Sergio Ramos zal de komende tijd ook niet in actie komen voor het Spaanse elftal. In een interview met de Spaanse krant AS liet bondscoach Luis de la Fuente weten dat het nog wel zo blijft. Het laatste duel van de verdediger dateert van 31 maart 2021.

In zijn voorselectie voor de duels met Cyprus en Georgië was er slechts plaats voor één verdediger die ook speelde op het WK in 2022. Dat is Aymeric Laporte. Al veel langer is er geen plaats meer voor Sergio Ramos. Dat heeft een reden, vertelt de bondscoach. "Wat duidelijk is, is hoe de gebeurtenissen zich hebben ontwikkeld. Dat laat zien dat ik op andere spelers gok. Ik zeg dit zonder iets af te doen aan Sergio Ramos. Hij is een geweldige speler. Een coach moet echter beginnen met een idee dat ergens op gebaseerd is en ik heb een reeks spelers die mij garanties en vertrouwen geven."

Veel Sevilla-fans vinden het raar dat hun ster niet opgeroepen wordt. Toch vragen andere Spaanse voetbalfans om de naam van Isco of Grimaldo. "Ik probeer echt waterdicht te zijn. Toen ik aan de macht kwam, las ik veel de pers en was ik van alles op de hoogte. Uiteindelijk kun je daardoor niet onafhankelijk zijn. Ik denk dat iedereen die zegt dat dit hen niets aangaat, liegt. Ik leef gelukkiger omdat ik deze dingen niet weet. Zo neem ik met meer zelfstandigheid beslissingen", aldus De La Fuente.

La Roja hoeft zich niet meer druk te maken over de laatste twee duels tegen Cyprus en Georgië in de EK kwalificatie. Gezamenlijk met Schotland verzekerde zij zich al voor een ticket richting het EK 2024 in Duitsland. De La Fuente kan dus nog even zonder druk doorpuzzelen over zijn selectie, maar zal dat doen zonder Ramos.