Nieuws

'Nederlands toptalent van Juventus wil in 2030 op WK staan met ander land'

'Nederlands toptalent van Juventus wil in 2030 op WK staan met ander land'

23-10-2023 13:28

Het zou zomaar kunnen dat Dean Huijsen op den duur niet voor een carrière in het Nederlands elftal kiest, maar voor een ander land. Dat schrijven diverse Spaanse media maandag. De 18-jarige geboren Amsterdammers maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Juventus.

Na afloop van de met 0-1 gewonnen Serie A-kraker tegen AC Milan kreeg Huijsen veel complimenten. De centrale verdediger kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Federico Gatti. Huijsen is een zoon van Donny Huijsen, die in 1993 eenmaal in actie kwam voor Ajax. Door problemen met justitie verhuisde de familie echter naar het Spaanse Marbella.

Dean, die toen vijf jaar oud was, doorliep in Spanje de jeugdopleiding van Málaga. In 2021 werd hij opgepikt door Juventus, waar hij dus afgelopen weekend zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Diario AS stelt zelfs dat de talentvolle speler zich identificeert als Spanjaard. 'Het is zijn droom om international van Spanje te worden', staat er. 'In 2030 wil hij op het WK staan.'

Huijsen zou ondanks het feit dat hij voor de jeugdelftallen van Oranje O17, O18 en O19 speelde, 'geen seconde twijfelen' om voor Spanje uit te komen. Mocht de bondscoach hem ooit oproepen, dan moet er wel een zogenaamde naturalisatieprocedure in gang worden gezet. Datzelfde gebeurde onlangs met Aymeric Laporte en Robin Le Normand.

Juventus-coach Massimiliano Allegri was na afloop van zijn debuut in ieder geval lovend over Huijsen. "Hij heeft hele speciale kwaliteiten. Dit kan een echte topspeler worden", zei hij.