Nieuws

Derksen begrijpt burn-out Huntelaar: 'Komt er een Duitser die je buitensluit...'

Derksen begrijpt burn-out Huntelaar: 'Komt er een Duitser die je buitensluit...'

21-10-2023 11:14
1

Johan Derksen denkt dat de manier waarop Klaas-Jan Huntelaar is behandeld bij Ajax, heeft bijgedragen aan diens burn-out. Vrijdag werd bekend dat de technisch manager van de Amsterdammers tijdelijk zijn taken neerlegt. Derksen stelt dat Sven Mislintat hem deels zou hebben uitgesloten.

"Die jongen heeft alle kennis die je moet hebben voor dat vak natuurlijk", zegt Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Komt er ineens een Duitser die hem helemaal buitensluit. Huntelaar mocht bij Jong Ajax gaan zitten en Mislintat sloot al die duistere deals."

De huidige crisissituatie die heerst bij Ajax, is er uiteraard een van enorme omvang, zowel binnen als buiten het veld. Derksen vindt het niet gek dat dat van grote invloed kan zijn. "Als je een binnenvetter bent, qua karakter. En al die ellende komt ineens op je af… Dan ga je naar de huisarts en die constateert dat je een burn-out hebt. Even er tussenuit."

Huntelaar is sinds 2022 onderdeel van het technisch hart van Ajax. De oud-speler richt zich vooral op de doorstroom van jeugdspelers naar het eerste elftal. Zijn contract loopt nog tot medio 2027, maar het is niet duidelijk of en wanneer hij zijn werkzaamheden zal gaan hervatten.