Opinie

Perez stipt dissonanten bij Oranje aan: 'Zij waren echt zó abominabel slecht'

Perez stipt dissonanten bij Oranje aan: 'Zij waren echt zó abominabel slecht'

17-10-2023 09:22

Kenneth Perez heeft maandagavond vol ongeloof gekeken naar de aanvallers van Oranje. Xavi Simons en Wout Weghorst speelden volgens hem een 'abominabel slechte' wedstrijd. Het Nederlands elftal won uiteindelijk met 0-1 van Griekenland en staat daardoor zo goed als zeker op het EK in Duitsland van komende zomer.

"De nummer negen en nummer tien van Oranje waren echt zó abominabel slecht", begint Perez zijn relaas bij het programma Voetbalpraat van ESPN. "Kijk, Weghorst, dat kennen we. Als dat slecht is, dan is het ook echt zó slecht… Maar Xavi Simons…"

"Simons kennen we als een leuke, goede buitenspeler", vervolgt de Deense analist. "Maar nu hij als nummer tien speelde, wat echt een heel andere positie is, was hij wat aan het dartelen. Een hakbal die niet lukt, niks lukte, eigenlijk. Hij stond wel de hele tijd te vragen om de bal, maar ieder vervolg was niet helemaal gelukkig. En ondanks dat kom je alsnog tot genoeg kansen."

Oranje had het de gehele wedstrijd lastig met de Grieken. Iets waar Perez zijn vraagtekens bij zet. "Waar leg je de lat voor dit Nederlands elftal? Heel veel mensen hebben nog steeds het idee dat het Nederlands elftal een topelftal heeft, maar dat is het niet. Het zit echt ergens tussen Griekenland en Frankrijk in. Topacht in Europa? Net daarbuiten, denk ik."

Nederland speelt in november nog twee EK-kwalificatiewedstrijden, thuis tegen Ierland en uit tegen Gibraltar. Wanneer de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een van beide wint, is het zeker van deelname aan het eindtoernooi.