Nieuws

Lof voor Oranjedebutant: 'Blind kan niet brengen wat hij aanvallend brengt'

Lof voor Oranjedebutant: 'Blind kan niet brengen wat hij aanvallend brengt'

16-10-2023 07:34 Laatste update: 07:35

Giovanni van Bronckhorst is zeer onder de indruk van wat Quilindschy Hartman tot dusver in het Nederlands elftal laat zien. De linksback van Feyenoord maakte afgelopen vrijdag tegen Frankrijk zijn interlanddebuut, maar zette meteen zijn handtekening met uitermate goed spel. Of hij maandag tegen Griekenland ook de keuze krijgt boven Daley Blind, is de vraag.

Van Bronckhorst, uiteraard zelf jaren linksback van Oranje, ziet dat Hartman het goed doet. De 21-jarige vleugelverdediger maakte zelfs de 1-2 tegen de Fransen. "Hij heeft de drive. Die heeft hij altijd al gehad en dat zal niet minder worden. Quilindschy laat het nu zien. In de Eredivisie, in de Champions League en vrijdag dus ook in Oranje", aldus Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zijn ontwikkeling gaat heel snel."

En dat terwijl Hartman pas anderhalf jaar meedraait in de top. Niet alleen in de Eredivisie laat hij zijn kwaliteiten zien, ook op het hoogste internationale niveau staat hij zijn mannetje. "Grote clubs kijken naar de Champions League en naar interlands. Als je daar kunt overtuigen, is er veel mogelijk", vervolgt Van Bronckhorst. "Hartman zal vroeg of laat ook te maken krijgen het belangstelling vanuit de grote voetballanden. De keuze die je dan maakt, is zo belangrijk. Vooral dat bepaalt of hij jarenlang in Oranje zal spelen of niet."

Is Hartman dan rijp om een vaste plaats in Oranje te veroveren en zodoende Daley Blind uit de basis te spelen? "Blind is in de opbouw top en staat positioneel altijd goed. Maar hij kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt. En Hartman kan óók verdedigen hè?"

Van Bronckhorst is in ieder geval lovend over de toekomst van Oranje. "Reijnders, Simons, Veerman, Wieffer en Hartman. Ze komen er allemaal aan. Dat is leuk om te zien. Het zal ze een bepaalde trots geven dat het op dit niveau lukt. Daar kunnen ze mee verder", besluit de 106-voudig international.