Reactie

Mikautadze: 'Doe het goed op de training, maar speel niet op mijn eigen positie'

Mikautadze: 'Doe het goed op de training, maar speel niet op mijn eigen positie'

13-10-2023 09:28
1

Georges Mikautadze stond donderdagavond aan de basis van wat een recordduel voor Georgië is geworden. De aanvaller van Ajax trof vier keer net en moet volgens bondscoach Willy Sagnol sterk blijven in Amsterdam.

Mikautadze maakte nog in de eerste helft binnen zeventien minuten een hattrick en maakte zijn kwartet in de tweede helft compleet. De aanvaller legde ze er makkelijk in tegen Thailand, wat weliswaar een tegenstander van laagniveau is, maar bij Ajax komt het er allemaal nog niet uit.

"Tot dusver gaat het niet zoals hij wil bij Ajax, maar hopelijk komt alles goed", begon Sagnol voor de camera’s van 1TV. De voormalig international van Frankrijk hoopt dat zijn pupil strijdbaar is in Amsterdam. "Hij zit in een moeilijke situatie, maar daar moet een speler niet bang voor zijn. Hij moet bij Ajax blijven om zijn vaardigheden te laten zien. Als hij blijft werken, zal hij zeker een kans krijgen."

Naast de bondscoach sprak verscheen ook de hoofdrolspeler zelf voor de camera’s. "Mentaal voel ik me goed, omdat mijn familie me steunt en ik weet wat ik kan. Ik doe het goed op de training, maar ik speel niet op mijn eigen positie. Dat is prima, ik kreeg tegen Thailand een kans en die heb ik met beide handen aangepakt", besloot Mikautadze.