Nieuws

Waarom speelt Jobe Bellingham met Jobe achterop zijn shirt?

Waarom speelt Jobe Bellingham met Jobe achterop zijn shirt?

11 februari - 15:00 Laatste update: 15:01

Terwijl broer Jude furore maakt bij Real Madrid, bewandeld Jobe Bellingham zijn eigen pad. De 18-jarige aanvaller verdiende afgelopen zomer een transfer bij Sunderland, waar hij niet met zijn achternaam op zijn shirt. Waarom Jobe met een andere naam achter op zijn shirt speelt, zocht VoetbalNieuws.nl uit.

Net als Jude, brak ook Jobe door bij Birmingham. Tot zijn transfer naar Sunderland speelde de jongste van het stel nog 'gewoon' met zijn achternaam Bellingham achterop zijn shirt. Toen de aanvaller werd gepresenteerd bij Sunderland stond daar echter ineens zijn voornaam.

Waarom speelt Jobe Bellingham met zijn voornaam achterop zijn shirt?

De reden achter de keuze om met zijn voornaam achterop zijn shirt te spelen, zal je niet doen verbazen. Met een ouder broertje bij Real Madrid, weegt de achternaam Bellingham natuurlijk zwaar. "Ik denk dat hij zijn eigen identiteit probeert te creëren. Hij wil niet leven van de naam van zijn broer", meende Sunderland-trainer Tony Mowbray afgelopen zomer tegenover Engelse media. "Hij wil de voetballer zijn die hij is en mensen laten zien wat hij kan."