Nieuws

Amrabat ziet Ajax-talent zichzelf in Oranje spelen: 'Blijf nuchter en hard werken'

Amrabat ziet Ajax-talent zichzelf in Oranje spelen: 'Blijf nuchter en hard werken'

06-10-2023 07:37 Laatste update: 08:39

Nordin Amrabat ziet Jorrel Hato zichzelf in het Nederlands Elftal voetballen. De middenvelder van AEK is zeer onder de indruk, zegt hij in gesprek met ESPN, na afloop van het gelijkspel tegen Ajax in de groepsfase van de Europa League.

"Ik ben wel onder de indruk van een paar spelers, bijvoorbeeld van Hato. Wat een speler. Zeventien jaar. Hij doet me een beetje denken aan Nathan Aké.", meent Amrabat. "Toen ik bij Watford speelde stond ik regelmatig tegenover hem. Ik zei ook tegen Hato; blijf nuchter, blijf hard werken en voor je weet zit je in het Nederlands elftal."

Naast Hato maken meer Ajacieden een goede indruk om Amrabat. Naast Steven Bergwijn is de middenvelder zeer te spreken over Brian Brobbey. "Wat een beest. Helemaal na wat hij afgelopen week heeft meegemaakt, vind ik het heel knap wat hij liet zien", aldus Amrabat."En die Sutalo komt er wel, geloof me. Als die een beetje gaat acclimatiseren.. Hij heeft echt wel kwaliteiten. Avila moet wat minder risico in zijn spel leggen, maar Ajax heeft wel spelers met potentie."

Over het algemeen vindt Amrabat de wedstrijd tegen Ajax eentje van leuk formaat. "Het ging op en neer, veel kansen, veel energie. Uiteindelijk jammer dat het 1-1 is geworden", analyseert de oud-speler van PSV. "Wij hadden zeker meer moeten scoren. Als Jens Jonsson die laatste kans erin schiet, dan win je met 2-1."