Nieuws

Enrique wil niks weten over vraag of Paris Saint-Germain lastig te coachen is

Enrique wil niks weten over vraag of Paris Saint-Germain lastig te coachen is

05-10-2023 10:27

Luis Enrique wil niks weten over een vraag of Paris Saint-Germain een team is om lastig te coachen, zo gaf de oefenmeester aan in gesprek met Franse media. Woensdagavond gingen de Fransen hard onderuit in de Champions League, waarin het op bezoek ging bij Newcastle United.

"Wat voor een vraag is dat?", reageerde Enrique geïrriteerd op een vraag of het lastig is om PSG te coachen. Op bezoek in Newcastle kreeg zijn ploeg met 4-1 klop. "Dit zijn moeilijke wedstrijden om als coach mee te maken. Ik denk dat onze instelling erg goed was. Ik vind het resultaat een beetje oneerlijk", meent de Spanjaard. "Niet helemaal oneerlijk, maar het is overdreven. Maar ik feliciteer Newcastle met de overwinning."

Enrique wilde niemand aanvallen na de pijnlijke nederlaag, die hij voor zijn eigen rekening nam. "Ik ben verantwoordelijk voor de resultaten van het team, dat is heel duidelijk. Ik ben de eerste en de laatste persoon die verantwoordelijk is voor de 4-1 nederlaag tegen Newcastle." Na de eerdere overwinning op Borussia Dortmund staat PSG in Groep F met één punt achter Newcastle, waar AC Milan na twee keer gelijk te hebben gespeeld met twee punten op plek drie staat. In de eigen competitie wist PSG uit zeven wedstrijden twaalf punten pakken en staat het op plek vijf, twee punten achter koploper AS Monaco.