Nieuws

'Ik denk dat Atlético niet onder de indruk raakt van een Feyenoord-stadion'

'Ik denk dat Atlético niet onder de indruk raakt van een Feyenoord-stadion'

05-10-2023 07:22 Laatste update: 10:20
4

Karim El Ahmadi denkt niet dat Atlético Madrid onder de indruk raakt van De Kuip. De analist wordt bij ESPN is zijn mening niet bijgestaan door Marciano Vink, die een Feyenoord ziet dat ploegen als Atlético thuis kapot kan spelen.

Op bezoek bij Atlético moest Feyenoord de meerdere erkennen in de club uit Madrid. Hoewel de Rotterdammers twee keer op voorsprong kwamen, ging het uiteindelijk met 3-2 onderuit. Op 28 november brengen de Madrilenen een bezoek aan De Kuip. "Ik denk dat Atlético niet onder de indruk raakt van een Feyenoord-stadion. Die kunnen daar denk ik wel goed mee omgaan", meent El Ahmadi bij Voetbalpraat. "Zij vinden het prima dat ze dan een beetje kunnen inzakken, want dan zijn ze op hun best", vervolgt de oud-middenvelder van Feyenoord.

Collega Vink snapt de opmerking van El Ahmadi. "Maar alle ploegen die in De Kuip komen vinden het geen probleem om in te zakken" begint de analist. "En Feyenoord is echt wel gewend om dat soort ploegen kapot te spelen." Als voorbeeld haalt Vink de wedstrijd tegen Olympique Marseille van twee seizoenen geleden erbij. In de halve finales van de Conference League kwamen de Fransen toen op bezoek in De Kuip. "Toen was Feyenoord nog niet helemaal top. Marseille kwam ook naar De Kuip als grote favoriet, maar volgens mij waren zij destijds aan het stuntelen achterin", vervolgt Vink. "Het was niet het Marseille dat ik in de afgelopen weken had gezien, dus De Kuip doet echt wel wat. Ook al ben je een grote speler of grote club."

Volgens Vink moet Feyenoord dan ook wel door kunnen in de groep met Atlético, Lazio en Celtic. "Zoals deze wedstrijd wel uitwees: Feyenoord en Atlético zijn favoriet in deze poule. Helemaal als ik zie wat ze tot het einde aan druk kunnen uitoefenen op Atlético", stelt de analist. "Ik acht Feyenoord sterker dan Celtic en Lazio", vervolgt Vink. "Dit Feyenoord hoeft voor Celtic en Lazio echt niet bang te zijn."

Na twee wedstrijden gaan Atlético en Celtic met vier punten gedeeld aan kop in Groep E, gevolgd door Feyenoord met drie. Celtic wist nog geen punt te pakken en staat stijf onderaan in de groep.