Nieuws

Feyenoord heeft reclame voor zichzelf en het Nederlands voetbal gemaakt

"Feyenoord heeft reclame voor zichzelf en het Nederlands voetbal gemaakt"

04-10-2023 21:28

Ron Vlaar en Giovanni van Bronckhorst zagen hoe Feyenoord onderuit ging tegen Atlético Madrid. Volgens de analisten speelden hun oude club tegen een compleet ander Atlético dan voorheen, maar wel tegen een ploeg die de kansen weet af te ronden.

Volgens Vlaar was het een onverdiende overwinning van Atlético. "Maar daar hebben ze maling aan. Dat hebben ze misschien wel honderd keer meegemaakt. Ik denk dat Feyenoord reclame heeft gemaakt voor zichzelf en de Nederlandse competitie", meent de oud-verdediger. "Alleen sta je met lege handen en dat is wel heel zuur.” Van Bronckhorst zag een heel ander Atlético, ten opzichte van jaren geleden. "Waar je vroeger Atlético zeg maar zag als echt een soort harmonica, hoe ze met elkaar mee bewogen en iedereen wist wat hij moest doen. Nu is Atlético nog niet zo ver", meent de analist. "We kunnen wel stellen dat ze sterker kunnen worden. Maar als je Feyenoord zag spelen vandaag, is Feyenoord sterker. In de ontwikkeling als team dan", sluit Van Bronckhorst af.

Ondanks dat de statistieken ruim in het voordeel van Feyenoord waren, stapte de ploeg met lege handen van het veld. "Drie schoten op doel, drie keer gescoord. En dat is waar het echt om draait", aldus Vlaar. "Alle complimenten naar Feyenoord, maar ik denk dat er veel frustratie in de kleedkamer is.” Van Bronckhors zag hoe Feyenoord het moeilijk had rond de rust. "Dan komen ze gelijk en na rust sta je alweer direct achter. Dan wordt Atlético sterker, alhoewel ik het ook in hun spel niet meer Madrid van voorheen zag", meent de clubloze trainer. "Toen wist je wel van dat je tegen een muur kwam te spelen en bijna geen kans zou krijgen. Echt zoeken naar de kansen soms. Als je ziet hoe veel Feyenoord er heeft gehad, dan speelde ze er vrij makkelijk doorheen.”