Belgische kansen, Italiaanse goals: Nations League-troostprijs voor Azzurri

10-10-2021 16:53

Italië heeft de Nations League van 2021 als nummer drie afgesloten. De Azzurri wonnen de troostfinale met 2-0 van België, dat recht had gehad op meer.

De Rode Duivels speelden namelijk alleraardigst en kregen in het open duel met de Azzurri voldoende mogelijkheden om een doelpunt te maken. Zo raakten Alexis Saelemaekers en Michy Batshuayi allebei de lat. De Italianen zetten daar een grote kans voor Federico Chiesa tegenover, die knap gered werd door Thibaut Courtois.

Na rust deed de regerend Europees kampioen echter waar ze heel bedreven in zijn: van een minikans een doelpunt maken. Nicoló Barella vond de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en volleyde knap raak, waardoor Italië met de voorsprong op zak rustig achterover kon gaan leunen en ging kijken wat onze zuiderburen nog konden verzinnen.

Dat was niet veel en dus was het geen verrassing dat het twintig minuten voor tijd ook nog 2-0 voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini werd, dankzij een rake strafschop van Domenico Berardi. Charles De Ketelaere maakte het met zijn 2-1 nog wel even spannend, maar een gelijkmaker viel niet meer.