Nieuws

Amrabat ziet kansen tegen Ajax: 'Natuurlijk is die onrust een voordeel'

Amrabat ziet kansen tegen Ajax: 'Natuurlijk is die onrust een voordeel'

02-10-2023 12:47

Nordin Amrabat staat donderdag met AEK Athene tegenover Ajax en heeft al de nodige ervaring met sommige spelers van de Amsterdammers. De aanvaller trof in de Champions League-voorrondes al Dinamo Zagreb en speelde twee keer tegen Josip Sutalo. 

Amrabat spreekt met Ajax Life over de situatie in Amsterdam en draait er niet omheen: dit is het moment om Ajax te pakken. "Natuurlijk is de onrust bij Ajax voor ons een voordeel", stelt de ervaren speler. De jeugdigheid in de hoofdstad kan ook een factor zijn. "Als het in de top van een club chaos is, sijpelt dat door naar de kleedkamer. Dat voel je en neem je mee het veld op. Als je ouder bent, kun je dat beter afsluiten. Als je jonger bent, gaat dat moeilijker."

De aanvaller speelde al twee keer tegen Sutalo en is onder de indruk van de Kroaat, die nog niet zijn draai weet te vinden in Amsterdam. "Eerlijk is eerlijk. Josip Šutalo speelde tegen ons twee keer als een baas. Schrijf dat maar op. Je hebt onze aanvaller Levi Garcia gezien. Hij is niet de makkelijkste om tegen te spelen", meent Amrabat.