Transfernieuws

'Barça aast op meerdere topspelers met weinig speeltijd, waaronder De Ligt'

'Barça aast op meerdere topspelers met weinig speeltijd, waaronder De Ligt'

28-09-2023 13:31 Laatste update: 13:32

Volgens Mundo Deportivo hoopt FC Barcelona zich volgend seizoen te versterken met Matthijs de Ligt. De Oranje-international staat momenteel onder contract bij Bayern München, maar is onder trainer Thomas Tuchel geen onbetwiste basisspeler meer.

De Ligt heeft vooralsnog de concurrentiestrijd in het centrum verloren van Dayot Upamecano en Kim Min-jae. De voormalig Ajacied speelde in het huidige seizoen slechts 82 minuten in de Bundesliga. Barcelona toonde al eens eerder interesse in De Ligt, toen hij in 2018 na een topseizoen bij Ajax naar Juventus vertrok. Zijn boezemvriend Frenkie de Jong tekende toen wél bij Barça.

Bovendien voorspelt het Spaanse medium dat Barça meer 'Joãos' wil aantrekken in 2024. Daarmee doelt het op vergelijkbare spelers als João Cancelo en João Félix, toppers die bij hun huidige club ietwat uit de gratie zijn geraakt. Andere namen die met Barça in verband worden gebracht zijn bijvoorbeeld Jadon Sancho, Anthony Martial, Jorginho, Nico Williams en Kai Havertz. Voor een aantal van hen loopt het contract in 2024 af.