Nieuws

Hermoso woest op bond: 'Opnieuw onomstotelijk bewijs dat er nog niks veranderd is'

Hermoso woest op bond: 'Opnieuw onomstotelijk bewijs dat er nog niks veranderd is'

19-09-2023 10:07

Jennifer Hermoso is woedend op de Spaanse voetbalbond. De speelster haalt in een statement hard uit naar de handelswijze van de bond. Montserrat Tomé riep vijftien WK-speelsters op voor de selectie. Zij boycotten nog steeds het nationale team. De RFEF dreigt nu met sancties. 

"Er is gezegd dat de omgeving binnen de RFEF veilig genoeg zou zijn voor mijn collega's. Maar op dezelfde persconferentie wordt gemeld dat ik niet ben opgeroepen om mij te beschermen. Waartegen moet ik beschermd worden? Tegen wie moet ik beschermd worden? ", vraagt een boze Hermoso zich af.

Volgens de speelster is er nog niets veranderd sinds het vertrek van Rubiales en Vilda. "De mensen die verlangen dat wij hen vertrouwen, zijn dezelfde personen die tal van speelsters hebben geselecteerd die hebben aangegeven niet opgeroepen te willen worden. De speelsters zijn ervan overtuigd dat dit opnieuw een tactiek is om ons te manipuleren en intimideren."  

De RFEF dreigt nu met straffen als speelsters niet komen opdagen voor de aankomende Nations League-wedstrijden. "Op deze manier dreigen ze met juridische stappen en financiële sancties. Dit is opnieuw onomstotelijk bewijs dat er tot op de dag van vandaag niets veranderd is", stelt Hermoso.