Opinie

Perez laakt Ajax-pressing: 'Dat vind ik wel kwalijk van de technische staf'

Perez laakt Ajax-pressing: 'Dat vind ik wel kwalijk van de technische staf'

17 september - 21:16

Kenneth Perez vindt dat de technische staf van Ajax zich na zondag het een en ander moet gaan afvragen. Volgens de analist van ESPN was de pressing van de Amsterdammers zondag tegen FC Twente (3-1 verlies) van een uitermate slecht niveau. Hij kan er met zijn hoofd niet bij dat de vele miljoenenaankopen de manier van spelen nog niet onder de knie hebben.

Perez vond dat dat Ajax zondagmiddag heel slecht speelde, zo vertelt hij in het programma Dit Was Het Weekend. Volgens hem moet men niet alleen vraagtekens zetten bij de aankopen, maar ook bij het tactisch vermogen van de staf en de spelers. "Of in ieder geval van de staf om het over te brengen op de spelers. Ik heb echt nog nooit zoiets gezien met druk zetten. Er lopen zoveel jongens van Twente ergens in de ruimte, en bij Ajax hebben ze geen flauw idee waar ze heen moeten lopen, of ze door moeten drukken, of ze juist niet door moeten dekken. Er is geen druk op de middenvelders. Dat vind ik wel kwalijk van de technische staf."

Ook de functie van Hedwiges Maduro trekt Perez ten twijfel. "Hij is gekocht omdat hij een paar moeilijke tactische dingen heeft uitgesproken en dan was hij degene die het allemaal zou regelen. Ze zullen wel zeggen dat ze maar twee keer met elkaar hebben getraind, maar dat is nu eenmaal de taak als je veel internationals hebt, dan train je niet zoveel met elkaar. Dan is het nóg belangrijker dat je op het trainingsveld iedereen duidelijk maakt hoe je druk wil zetten."

Het was in de Grolsch Veste vervolgens niet om aan te gluren, zo concludeert de Deen. "Vind je het gek dat Twente geweldig speelde? Spelers die gehaald zijn voor de hoofdprijs, zijn spelers die bovengemiddeld zijn. Die zullen het niet begrijpen als jij het als trainer, als staf, perfect uitlegt met beelden? Daar geloof ik helemaal niks van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s