Nieuws

Belgisch talent op radar van Ajax en Europese top: Wie is Arthur Vermeeren?

Belgisch talent op radar van Ajax en Europese top: Wie is Arthur Vermeeren?

15 september - 11:48 Laatste update: 17 september - 20:14

Arthur Vermeeren staat in de belangstelling van vele Europese topclubs. Ook Ajax en FC Barcelona zouden wel oren hebben naar de diensten van de achttienjarige van FC Antwerp. Maar wie is deze jonge middenvelder die de bijnaam 'De Prins van Deurne-Noord' draagt? VoetbalNieuws legt het je uit.

Jeugd en vroege carrière

Geboren op 7 februari 2005 in Lier, België, heeft Arthur Vermeeren zich in korte tijd opgewerkt tot een van de meest beloftevolle talenten in het Belgische voetbal. Vermeerens liefde voor voetbal begon bij K. Lierse S.K., waar hij van 2012 tot 2015 deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, en al snel maakte hij de overstap naar KV Mechelen. Na drie jaar daar te hebben gespeeld, trok hij in 2018 naar Royal Antwerp FC, waar hij onder leiding van Mark van Bommel kwam te spelen.

Doorbraak bij Antwerp FC

2022 was het jaar van Vermeerens grote doorbraak. Na indruk te hebben gemaakt bij de Young Reds, werd hij al snel gepromoveerd naar het eerste elftal van Royal Antwerp FC. In zijn debuutseizoen voor de club speelde hij veertig wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Een indrukwekkende prestatie voor een middenvelder van zijn leeftijd.

Interlandcarrière 

Op internationaal niveau heeft Vermeeren ook al zijn stempel gedrukt. Hij vertegenwoordigde België O17, O18, O19 en maakte recent zijn debuut voor de O21. In een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan O21 mocht hij voor het eerst mee. Hij was direct belangrijk met een assist in de 1-0 gewonnen wedstrijd. 

Arthur Vermeeren, ook wel bekend als 'De Prins van Deurne-Noord', is zonder twijfel een van de meest opwindende talenten in het Belgische voetbal. Of het de internationale topclubs gaat lukken hem los te weken bij Antwerp moet nog maar blijken. Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde momenteel geschat op zeventien miljoen euro. De middenvelder heeft nog een 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s