Nieuws

Update: Balotelli tekent officieel in Turkije en gaat onder Kluivert aan de slag

Update: Balotelli tekent officieel in Turkije en gaat onder Kluivert aan de slag

14-09-2023 19:38 Laatste update: 15-09-2023 16:40

Mario Balotelli is hard op weg om zijn carrière nieuw leven in te blazen in Turkije. De Italiaanse spits staat namelijk voor een rentree bij Adana Demirspor, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Balotelli liet donderdag zijn contract ontbinden bij het Zwitserse FC Sion.

Bij Adana zou de 36-voudig international herenigd worden met trainer Patrick Kluivert. De Nederlander is daar momenteel de hoofdcoach. Balotelli speelde in het seizoen 21/22 ook al voor de Turkse club en was daarin goed voor 18 doelpunten in 31 competitiewedstrijden.

De transfervrije overgang van de 33-jarige Balotelli naar Adana zou voor alle partijen gunstig zijn. De spits krijgt in Turkije de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen onder Kluivert. Adana krijgt op haar beurt een bewezen doelpuntenmaker in huis.

In Zwitserland kwam Balotelli tot 6 goals in 18 duels voor FC Sion. Opvallend was wel dat de markante aanvaller in die wedstrijden negen gele kaarten pakte. Sion nam Balotelli vorig seizoen nog voor ruim 2,5 miljoen euro over van Adana Demirspor. Nu keert hij dus transfervrij terug.

Kluivert is bij de Turkse club de hoofdcoach. Hij heeft met Adana na drie speelrondes 5 punten en bezet daarmee de tiende plek in de competitie. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Pendikspor, de huidige nummer 15 van Turkije. 

Update: Adana Demirspor heeft vrijdag bevestigd dat Mario Balotelli getekend heeft bij de club. De Italiaan tekent een contract van één seizoen, met een optie voor een tweede jaar. Het contract van Balotelli werd verscheurd bij het Zwitserse Sion.