Nieuws

Kökcü openhartig over verschillen: 'In Portugal is dat niet het geval'

Kökcü openhartig over verschillen: 'In Portugal is dat niet het geval'

12 september - 22:20

Orkun Kökcü heeft zich snel aangepast aan het leven in Portugal sinds zijn overstap naar Benfica. In een recent interview met het Algemeen Dagblad deelde hij zijn observaties over de verschillen tussen de Eredivisie en de Portugese competitie.

Volgens Kökcü is er een opmerkelijk verschil in de benadering van kleinere clubs in beide competities. "In Nederland komen relatief kleine clubs soms ook met aanvallende intenties naar een wedstrijd tegen een titelfavoriet", legt Kökcü uit. "Ze spelen dan behoorlijk open, maar dat is in Portugal niet het geval. De kleinere clubs gaan ver terug en daar moet je dan een oplossing voor vinden.”

Ondanks de tactische verschillen voelt Kökcü zich thuis bij Benfica, mede dankzij de speelstijl van coach Roger Schmidt, die vergelijkbaar is met die van Arne Slot. "Roger Schmidt is net als Arne Slot iemand die uitgaat van balbezit, dus dat is niet zo’n overgang. En aan het leven in Portugal wen je ook snel, moet ik zeggen. Dat heb ik snel opgepikt", zegt Kökcü.

De middenvelder was ook onder de indruk van de immense populariteit van Benfica in Portugal. "Ik weet niet of iedereen in Nederland zich realiseert hoe groot deze club is", merkte hij op.

Terugkijkend op zijn tijd bij Feyenoord, waar hij onlangs werd uitgeroepen tot beste speler van het seizoen, benadrukt Kökcü het belang van concentratie op zijn huidige club. "Maar nu moet mijn focus liggen bij mijn huidige club, want ook in Portugal wil ik prijzen pakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s