Nieuws

'Na Duitse bond heeft ook Polen genoeg gezien na interlandperiode'

'Na Duitse bond heeft ook Polen genoeg gezien na interlandperiode'

11 september - 14:35

Polen kan op zoek naar een nieuwe bondscoach: volgens Poolse en Portugese berichtgevingen is Fernando Santos ontslagen. Na de nederlaag tegen Albanië deelde Robert Lewandowski nog een sneer uit naar de Braziliaan.

Santos was acht jaar lang de trainer van het Portugese nationale elftal, onder zijn leiding werd het EK in 2016 gewonnen. In januari werd hij aangesteld als bondcoach van Polen en het land dacht daarmee een belangrijke slag te slaan richting de EK-kwalificatie. De realiteit is acht maanden later flink anders: de resultaten waren slecht en de druk nam enorm toe.

Polen staat na vijf kwalificatiewedstrijden op de vierde plaats en lijkt zich niet te gaan kwalificeren voor het EK. Na de verloren wedstrijd tegen Albanië riep aanvoerder Robert Lewandowski om "grote veranderingen, zodat we het licht aan het einde van de tunnel kunnen zien". Santos gaf daarna aan niet te stoppen. De persconferentie lijkt echter het laatste moment te zijn voor de 68-jarige trainer wat de Poolse bond betreft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s