Teleurstellend België boekt krappe zege op zwak Azerbeidzjan

09-09-2023 17:16 Laatste update: 17:18

Het Belgische elftal heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van Azerbeidzjan in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Domenico Tedesco maakte geen goede indruk en had de zege te danken aan een gelukkig doelpunt van Yannick Carrasco

Ondanks basisplaatsen voor onder anderen Lukaku, Carrasco en PSV'er Bakayoko speelde België zwak in Bakoe. De Rode Duivels waren slordig in de passing en creëerden nauwelijks kansen. Sterker nog, Azerbeidzjan was het dichtst bij de openingstreffer.

Vlak voor rust kwam België toch op voorsprong, zij het met het nodige geluk. Een afzwaaier van Bakayoko belandde via het been van Carrasco in het doel: 0-1. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. België bleef zwak en had moeite met de fellere thuisploeg. Casteels moest redding brengen om de 0-1 over de streep te trekken.

Door de minimale overwinning deelt België nu de koppositie in groep F met Oostenrijk. De magere zege zal bondscoach Tedesco evenwel niet geruststellen in aanloop naar het EK van volgend jaar. De Rode Duivels oogden futloos en misten scherpte. Met nog twee duels te gaan heeft België echter alles in eigen hand.