Son en Haaland zorgen voor 'hattrickmiddag' in de Premier League, Chelsea verliest

02-09-2023 19:15 Laatste update: 22:50
166

Het was zaterdag 'hattrickmiddag' in de Premier League. Haaland voor Manchester City en Son voor Tottenham Hotspur waren beiden goed voor drie doelpunten. Nottingham Forest won verrassend van Chelsea en de wedstrijden Sheffield United - Everton en Brentford - Bournemouth eindigden in een gelijkspel.

Manchester City - Fulham

Manchester City boekte zaterdag een overwinning op Fulham in de Premier League. De ploeg zonder trainer Pep Guardiola had het in het begin aardig lastig tegen de Londenaren, die in de eerste helft nog op gelijke hoogte kwamen. Nog voor rust zorgde Nathan Aké voor de 2-1.

In de tweede helft kwam Haaland op stoom. De Noorse spits tekende voor de 3-1, 4-1 en 5-1 en zit dit seizoen alweer op negen treffers in de Premier League. Door de zege gaat Manchester City aan kop in Engeland met 12 punten uit 4 duels.

Tottenham Hotspur - Burnley

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op Burnley: 2-5. De ploeg van Angelos Postecoglou kwam in de eerste minuut al op achterstand, maar boog de wedstrijd daarna helemaal om. Met name Son Heung-min was op dreef met een hattrick. Ook Romero en Maddison scoorden voor de Spurs.

Chelsea - Nottingham Forest

Chelsea blijft ondertussen sukkelen onder trainer Mauricio Pochettino. Thuis tegen Nottingham Forest ging de Londense club zaterdag onderuit: 0-1. Het was Anthony Elanga die na 48 minuten voor het enige doelpunt zorgde. Ondanks de aanwezigheid van dure aankoop Moises Caicedo verliest Chelsea voor de tweede keer dit seizoen en bezet het slechts de elfde plaats in de Premier League.

Sheffield United - Everton en Brentford - Bournemouth eindigde beiden in 2-2. Arnout Danjuma in de wedstrijd tegen Brentford was goed voor zijn eerste Premier League doelpunt in dienst van Everton.