Nieuws

Je geeft honderd miljoen euro uit en dan wordt je weggespeeld door Ludogorets

"Je geeft honderd miljoen euro uit en dan wordt je weggespeeld door Ludogorets"

31-08-2023 22:51

Rafael van der Vaart is geschrokken van de wanvertoning van Ajax in de Europa League. Na de 1-4 uitzege op Ludogorets was de buit al zo goed als binnen, maar zakte een groot deel van de ploeg in eigen huis door de ondergrens. 

Ludogorets won het duel met 0-1, waardoor Ajax zich alsnog kwalificeerde voor de Europa League. Van de Vaart kan echter niet juichen. "Natuurlijk ben ik voor Ajax, ik heb alles aan die club te danken. Als ik dan zit te kijken... ik ben gewoon fan, maar ik ga niet doen alsof. Ik ben voetballer geweest en ik zie spelers die niet voldoen aan het niveau van Ajax."

De oud-speler pleit voor meer Ajax-DNA in de club. "Er zijn heel veel oud-voetballers die slim genoeg zijn en in het zakenleven zitten, die kan je daar makkelijk neerzetten. Ik weet wat een goede speler is en die zie ik op het moment niet."

Ook hoopt de analist dat de Amsterdammers meer naar de eigen jeugd gaan kijken. "Stel ik ga een Tahirovic scouten. Die is twintig jaar oud en kost zeven miljoen, maar in de jeugd heb je betere spelers lopen. Dan hoef je hem volgens mij niet te halen. Ze hebben honderd miljoen euro uitgegeven en ze worden weggespeeld door Ludogorets."