Wedstrijdverslag

Ongeïnspireerd Ajax verliest van Ludogorets maar bereikt groepsfase Europa League

Ongeïnspireerd Ajax verliest van Ludogorets maar bereikt groepsfase Europa League

31-08-2023 21:54

Ajax heeft de groepsfase van de Europa League bereikt ten koste van Ludogorets, maar daar is alles mee gezegd. De Amsterdammers verloren met 0-1 in de eigen Johan Cruijff Arena en dat was zeker niet onverdiend.

De wedstrijd van Ajax tegen Ludogorets was eigenlijk een formaliteit, maar Maurice Steijn hamerde er vooraf op dat hij een goed elftal voor de dag wilde zien komen. De trainer van Ajax moest noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren. Carlos Forbs nam de plek in van de getransfereerde Mohammed Kudus, terwijl Branco van den Boomen de zieke Steven Berghuis verving.

Het duel begon met niet al te veel kansen, maar Ajax deelde hier en daar wat kleine speldenprikjes uit. Het hoogtepunt kwam op naam van Kenneth Taylor, die bal net langs het Bulgaarse doel schoot. Verder gebeurde er niet al te veel en dat betekende dat de twee clubs met de brilstand gingen rusten.

Na de rust was het Ludogorets dat de klok sloeg. De Bulgaren voetbalden vrij en kregen de nodige kansen om de score te openen. Dat gebeurde uiteindelijk na 62 minuten voetballen. Matias Tissera tikte een lage voorzet van dichtbij binnen. Ajax kwam nog één keer in de problemen, maar rende eigenlijk vooral achter de bal aan. Het duel eindigde uiteindelijk wel in 0-1.

Dat betekent dat de naam van Ajax vrijdag tijdens de loting in de koker verdwijnt. De Amsterdammers zijn de enige Nederlandse club die deelneemt aan de Europa League.