Exclusive

VN Poll: Plaatsen Ajax, AZ en FC Twente zich voor de Europese groepsfases?

VN Poll: Plaatsen Ajax, AZ en FC Twente zich voor de Europese groepsfases?

31-08-2023 13:31 Laatste update: 13:33

Ajax, AZ en FC Twente hopen zich donderdagavond te plaatsen voor de groepsfases van de Europese toernooien. Ajax voor de Europa League, AZ en FC Twente voor de Conference League. Voor de één is dat karwei echter wat gemakkelijker dan de ander. Welke clubs halen volgens jou het hoofdtoernooi? Stem in de poll onder dit artikel en geef je mening in de comments!

Ajax - Ludogorets (4-1)

Voor Ajax is het even wennen om niet meer in de Champions League actief te zijn. De Amsterdammers werden vorig seizoen derde in de Eredivisie en moesten zodoende plaatsnemen in de play-offs van de Europa League. Daarin won het vorige week donderdag met 1-4 van Ludogorets uit Bulgarije. Vanavond (donderdag, red.) staat de return in de Johan Cruijff Arena op het programma. Een formaliteitje, of moet Ajax nog oppassen voor een comeback van Sergio Padt en zijn teamgenoten?

SK Brann - AZ (1-1)

AZ stelde vorige week teleur door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen het Noorse SK Brann. In Scandinavië móet dus gewonnen worden door de ploeg van trainer Pascal Jansen om voor de derde keer op rij de poulefase van de Conference League te bereiken. Vorig seizoen bereikten de Alkmaarders nog de halve finales.

FC Twente - Fenerbahçe (1-5)

Twente staat voor de zwaarste opgave. De Tukkers moeten thuis met maar liefst vier doelpunten verschil winnen van Fenerbahçe om minimaal een verlenging af te dwingen. De eerste ontmoeting in Istanbul eindigde namelijk in een ontluisterende 5-1 nederlaag. In een volgepakte Grolsch Veste en met inspiratie van de remontada van FC Barcelona tegen PSG uit 2017, gaat de ploeg op jacht naar goals en een mirakel! Hoop doet leven, maar wellicht is het wanhoop?