Breaking news

Arbitragezaak ten einde: Volendam moet Eiting naar Twente laten vertrekken

Arbitragezaak ten einde: Volendam moet Eiting naar Twente laten vertrekken

31-08-2023 11:20 Laatste update: 11:21
1

Carel Eiting maakt na een lange arbitragezaak eindelijk de overstap naar FC Twente. Dat meldt FC Volendam maandagochtend via haar officiële kanalen. De middenvelder vertrekt voor één miljoen euro naar de Tukkers, omdat de club uit het vissersdorp is opgelegd mee te werken aan een transfer.

Eiting en Volendam stonden afgelopen week voor de tweede keer tegenover elkaar, deze keer met een goede uitkomst voor de speler. Volendam móet akkoord gaan het het laatste bod van Twente, dat één miljoen euro bedraagt, maar de club is daar niet blij mee. 'FC Volendam accepteert, maar betreurt het vonnis van de arbitragecommissie', zo valt er te lezen in een statement. 'Na het eerste arbitragevonnis is dudielijk geworden dat FC Twente en Eiting niet alleen de KNVB- en FIFA-regels hebben overtreden, maar ook hebben samengespannen om een voor hen zo gunstig mogelijke transfersituatie te creëren.'

De oranjehemden bevestigen even later de transfer. 'FC Volendam sluit dit hoofdstuk hiermee af, zal volledig uitvoering geven aan het nieuwe vonnis en wenst Carel Eiting veel succes in het vervolg van zijn carrière.' Naar verwachting wordt hij snel door Twente gepresenteerd.