Transfernieuws

'Geen grote naam: Bayern kiest verrassend voor doelman van Maccabi Tel Aviv'

'Geen grote naam: Bayern kiest verrassend voor doelman van Maccabi Tel Aviv'

23 augustus - 09:34

Bayern München heeft een oplossing gevonden voor de keepersproblemen bij de club. De Duitse grootmacht heeft de komst van de 23-jarige Daniel Peretz afgerond, zo meldt Fabrizio Romano. De Israëlische doelman wordt overgenomen van Maccabi Tel Aviv en tekent een contract tot medio 2028 in München.

De transfersom voor Peretz bedraagt vijf miljoen euro, exclusief bonussen. De keeper moet nog medisch gekeurd worden. Deze zal eind deze week plaatsvinden na zijn laatste wedstrijd voor Maccabi in de Conference League Play-off tegen NK Celje.

Peretz lost het keepersprobleem bij Bayern op. Sinds de blessure van Manuel Neuer en het vertrek van Yann Sommer zat de club zonder eerste keus onder de lat. De 23-jarige Peretz keepte tot dusver 101 wedstrijden voor Maccabi Tel Aviv en debuteerde onlangs voor Israël. In Duitsland is de naam Peretz echter nagenoeg onbekend.

Eerder probeerde Bayern verschillende grotere namen aan te trekken, zoals Kepa Arrizabalaga, Gerónimo Rulli en Yassine Bounou. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op de relatief onbekende Peretz. Met het aantrekken van de sluitpost lijkt het keepersprobleem bij Bayern voor nu opgelost.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s