Transfernieuws

'Aantrekken Dest heeft gevolgen: PSV neemt snel afscheid van verdediger'

'Aantrekken Dest heeft gevolgen: PSV neemt snel afscheid van verdediger'

21-08-2023 20:55 Laatste update: 23:55

Phillipp Mwene vertrekt snel naar de uitgang bij PSV. Met dat nieuws komt het Eindhovens Dagblad maandagavond. De Oostenrijkse rechtsback kan maar verluidt terug naar FSV Mainz 05, de club waar hij ook vandaan kwam.

'Alle partijen lijken het zonder grote problemen eens te gaan worden over de voorwaarden waaronder de Oostenrijks international terug naar Duitsland mag', zo schrijft de krant. Het ziet er naar uit dat PSV ongeveer één miljoen euro gaat vangen voor Mwene, die onder trainer Peter Bosz uit de gratie is geraakt.

Dat heeft zonder twijfel alles te maken met het aantrekken van Sergiño Dest, die maandag officieel werd gepresenteerd. De 29-jarige Mwene speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van PSV.

De verdediger tekende in 2021 een contract tot medio 2024 in Eindhoven, waar hij in totaal vijf prijzen won: twee KNVB bekers en drie Johan Cruijff Schalen. Hij wil naar verluidt graag weer basisspeler worden en heeft daar bij Mainz genoeg perspectief op. PSV heeft met Jordan Teze, Patrick van Aanholt, Shurandy Sambo, Mauro Júnior en Fredrik Oppegård immers genoeg keuze op de defensieve flanken.