Nieuws

Conflict tussen Eiting en FC Volendam escaleert in arbitragezaak

Conflict tussen Eiting en FC Volendam escaleert in arbitragezaak

18-08-2023 07:27
1

Carel Eiting voelt zich 'belazerd en bedrogen' door FC Volendam. Dat zei de middenvelder donderdagavond tijdens een spoedzitting bij de KNVB. Eiting spande een arbitragezaak aan tegen zijn werkgever Volendam. De twee partijen stonden donderdagavond lijnrecht tegenover elkaar in Zeist.

"Ik slaap er slecht van. Het heeft veel negatieve impact op mij en mijn familie", zo citeert de NOS Eiting uit de zitting in Zeist. Volgens de middenvelder is er een afspraak dat hij na vorig seizoen voor ongeveer 400.000 euro mag vertrekken naar een andere club.

Volendam ontkende de afspraak en wil veel meer geld zien. De Franse club Bordeaux zou volgens Volendam 2 miljoen euro willen betalen. "Wij willen het optimale voor de club", aldus Keje Molenaar namens kamp Volendam.

Eiting ontkent dat er een bod is van een Franse club. Alleen FC Twente heeft interesse en biedt volgens Eiting een half miljoen euro. Een contract bij Twente ligt naar verluidt al klaar.

Volendam wil Eiting om sportieve redenen behouden, maar de middenvelder voelt zich niet meer "veilig" bij de club. Volgens de Volendammers heeft hij daar zelf aan bijgedragen. "Als je dit soort escapades uithaalt (starten arbitragezaak) zijn er medespelers en supporters die dat niet leuk vinden. Dat zit bij Carel zelf. Daar heeft hij om gevraagd", aldus Molenaar.

Beide partijen beschuldigen elkaar ervan dat het lage transferbedrag in de bijlage van het contract bij Twente terecht is gekomen. Daardoor kon Twente Eiting voor weinig geld proberen over te nemen. De arbitragecommissie doet binnen een week uitspraak in deze kwestie.