Transfernieuws

'Liverpool dreigt Tottenham af te troeven in strijd om aanvaller van Porto'

'Liverpool dreigt Tottenham af te troeven in strijd om aanvaller van Porto'

28-01-2022 08:25 Laatste update: 12:12

Luis Diaz kan rekenen op interesse van meerdere topclubs uit Engeland. De Colombiaanse aanvallende middenvelder heeft nog drie dagen om een eventuele transfer te maken naar Engeland.

Dat melden Engelse media. Maandag sluit om middernacht Nederlandse tijd de transfermarkt en zijn onder andere Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur bezig met de 25-jarige speler. Antonio Conte, de coach van Spurs, zou bijvoorbeeld zeer gecharmeerd zijn van de vleugelaanvaller. Dat zou kunnen betekenen dat Steven Bergwijn zijn plekje kwijt gaat raken.

Waar Díaz zelf naar toe wil, of in Portugal wil blijven, is nog niet bekend. Díaz kwam in 2019 over van Junior FC uit Colombia en is inmiddels een vaste waarde voor FC Porto. De statistieken van de Colombiaan spreken voor zich: in achttien wedstrijden scoorde hij veertien keer in de competitie, ook trof hij twee keer het net in zes Champions League-duels.

Momenteel heeft Liverpool de beste papieren om de Colombiaan vast te leggen en hebben The Reds volgens bronnen inmiddels een bod neergelegd dat met bonussen kan oploppen tot zestig miljoen euro. FC Porto betaalde in 2019 enkele miljoenen voor Díaz en zal bij een eventuele verkoop grote winst maken. Het contract van Díaz loopt door tot medio 2024.