Transfernieuws

'Niet Manchester United, maar Liverpool is hard op weg om Amrabat binnen te halen'

'Niet Manchester United, maar Liverpool is hard op weg om Amrabat binnen te halen'

16-08-2023 20:10 Laatste update: 20:33

Liverpool is hard op weg om Sofyan Amrabat over te nemen van Fiorentina. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Engelse topclub praat met zowel de Italiaanse club als met de speler zelf over een overgang.

Amrabat stond eerder nog in de belangstelling van Manchester United en Atlético Madrid, maar lijkt nu toch koers te zetten richting Liverpool. Naar verluidt heeft Liverpool al vergevorderde onderhandelingen gestart.

De Marokkaanse middenvelder, en oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht, wil graag de overstap maken naar een echte Europese topclub. Eerder bedankte hij nog voor West Ham United.

Liverpool wilde eigenlijk Caicedo of Lavia halen, maar werd in deze deals afgetroefd door Chelsea. Daarom zou de Premier League-club overgeschakeld zijn op de goedkopere Amrabat als versterking voor het middenveld.

Amrabat maakte indruk tijdens het WK in Qatar, waar hij een sleutelrol vervulde op het Marokkaanse middenveld. Eerder zou een transfer nog onbespreekbaar zijn, maar de Italianen zijn nu bereid mee te werken aan een vertrek.