Nieuws

In kannen en kruiken: Ajax trekt voor miljoenenbedrag concurrent voor Brobbey aan

In kannen en kruiken: Ajax trekt voor miljoenenbedrag concurrent voor Brobbey aan

16-08-2023 17:00 Laatste update: 23:59
1

De kogel is door de kerk: Ajax heeft met Chuba Akpom een concurrent voor Brian Brobbey in huis gehaald. De spits komt voor een miljoenenbedrag over van Middlesbrough

Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van twaalf miljoen euro aan het Engelse Middlesbrough voor Akpom. Daar kan nog twee miljoen euro aan bonussen bij komen. De spits heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Amsterdammers. Akpom doorstond begin deze week de medische keuring en mag zich nu officieel speler van Ajax noemen. 

Akpom speelde in de jeugd van Arsenal en kwam daarna voor een legio aan clubs uit. Bij PAOK Saloniki raakte de aanvaller aan het scoren, waardoor Middlesbrough, na de spits eerder te hebben gehuurd, van de Grieken overnam. Bij de club uit het Championship scoorde de aanvaller vorig seizoen 28 keer.

Bij de Amsterdammers moet Akpom de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey. De aanvaller heeft het vizier de laatste weken nog niet op scherp staan bij Ajax, waardoor de roep om een nieuwe spits steeds groter werd in Amsterdam.