Transfernieuws

Update: 'Ajax op poleposition voor topscorer Championship, Lens trekt zich terug'

Update: 'Ajax op poleposition voor topscorer Championship, Lens trekt zich terug'

13-08-2023 19:55 Laatste update: 23:57

Ajax en Middlesbrough hebben een akkoord bereikt over de transfer van Chuba Akpom. Dat meldt Sky Sports zondagavond. De topscorer van de Engelse Championship kan snel de gewenste versterking in de Amsterdamse spits gaan worden.

Of de 27-jarige aanvaller ook daadwerkelijk bij Ajax komt te spelen, is nog onduidelijk. Boro zou namelijk ook een akkoord van 11,5 miljoen euro hebben bereikt met RC Lens. Ajax lijkt daarentegen met 12 miljoen plus 2 miljoen aan bonussen net iets meer willen te betalen.

Zodoende is Akpom in een luxepositie verzeilt. Hij kan kiezen tussen twee Europese topclubs, maar ook tussen de Champions League en de Europa League. Lens werd vorig seizoen namelijk tweede in de Franse Ligue 1 en gaat zodoende deelnemen aan het miljardenbal. Ajax moet zich via de play-offs zien te plaatsen voor het tweede Europese clubtoernooi.

Er worden op persoonlijk vlak geen problemen verwacht over de transfer van Akpom, die Middlesbrough daarom zeer waarschijnlijk gaat verlaten. Vorig seizoen was hij met 28 goals de topscorer op het tweede Engelse niveau. Mocht hij ertoe besluiten om bij Ajax te tekenen, dan wacht een heuse concurrentiestrijd met Brian Brobbey. Trainer Maurice Steijn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe spits wil halen.

Update: Voetbal International meldde even later dat Lens zich heeft teruggetrokken. 'Toen de Franse club lucht kreeg van gesprekken met Ajax, besloot het zich terug te trekken omdat het niet in een biedingsoorlog terecht wilde komen. Ajax speelde daar slim op in en hoopt de deal snel te kapen. De Amsterdammers staan er goed voor, bevestigen bronnen bij Middlesbrough', zo klinkt het. Akpom zou toestemming hebben gekregen om maandag al naar Amsterdam te vliegen.