Breaking news

'Ajax in de markt voor Werder-controleur, middenvelder afwezig vanwege transfer'

'Ajax in de markt voor Werder-controleur, middenvelder afwezig vanwege transfer'

12-08-2023 23:43

Ajax aast op Werder Bremen-middenvelder Ilia Gruev. Dat meldt het Duitse Kicker. Ook BILD meldt dat de Bulgaar op weg naar de uitgang is bij de Duitse club. Meerdere Bundesliga-clubs, clubs uit Engeland, Italië en dus Nederland zouden interesse hebben. 

Gruev stapte vrijdagmiddag niet in de bus toen Werder Bremen naar Keulen vertrok voor het uitduel met Viktoria Köln. De middenvelder zou bezig zijn met het afronden van een transfer. BILD meldt dat het nog onzeker is waar Gruev heen gaat, maar Kicker weet het zeker: Ajax wordt de nieuwe bestemming van de international. 

Net als een jaar geleden tonen de Amsterdammers concrete interesse voor de middenvelder. In Amsterdam is de zoektocht naar een vervanger voor Edson Álvarez nog steeds gaande, terwijl er ook een linkercentrale verdediger moet worden aangetrokken. Volgens Kicker kan Gruev daar ook uit de voeten. 

De 23-jarige linkspoot reageerde eerder al op de interesse van Ajax. "Daar was ik blij om moet ik zeggen. Ajax is een topclub in het Europese voetbal die veel topspelers heeft voortgebracht." Gruev heeft nog een contract tot medio 2025. Het is onbekend hoeveel geld Werder voor hem wil vangen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!