Nieuws

'Eiting furieus: middenvelder spant arbitragezaak aan tegen FC Volendam'

'Eiting furieus: middenvelder spant arbitragezaak aan tegen FC Volendam'

11-08-2023 22:57 Laatste update: 23:24

Carel Eiting spant een arbitragezaak aan tegen FC Volendam vanwege onenigheid over zijn transfer. Dat meldt De Telegraaf. De middenvelder meldde zich vrijdag ziek voor de seizoensopener tegen Vitesse.

Eiting en Volendam liggen met elkaar in de clinch over een mogelijk vertrek deze zomer. De club zou een bedrag van 2,4 tot 2,8 miljoen euro willen ontvangen, terwijl de middenvelder een ondergrens van 400.000 euro had afgesproken.

Twente deed een bod van 400.000 euro, maar Volendam ging daar niet op in. De club is ervan overtuigd dat er meer te halen valt voor Eiting. De arbitragecommissie buigt zich nu over de kwestie.

Eiting arriveerde vorig jaar met de intentie om deze zomer een transfer te maken. Er werden afspraken gemaakt, maar Volendam houdt vast aan een hogere transfersom. Twente houdt zich ondertussen afzijdig na het binnenhalen van andere middenvelders.

De arbitragecommissie moet nu uitspraak doen in de clash tussen Eiting en FC Volendam. De middenvelder spande de zaak aan nadat hij zich ziek meldde voor de seizoensopener van de Eredivisie tegen Vitesse.