Wedstrijdverslag

AZ komt met de schrik vrij in Andorra: Mihailovic beslist kansarme wedstrijd

AZ komt met de schrik vrij in Andorra: Mihailovic beslist kansarme wedstrijd

10-08-2023 20:53 Laatste update: 20:58
3

AZ is donderdagavond met de schrik vrij gekomen tegen FC Santa Coloma. De Alkmaarders hadden de grootste moeite met de club uit Andorra, maar invaller Djordje Mihailovic brak een kwartier voor tijd de ban.

Het duel tussen AZ en Santa Coloma was al in opspraak door het feit dat deze niet op live televisie te volgen was, maar dat was gezien de eerste helft maar goed ook. Een apathisch AZ kwam maar moeilijk tot het creëren van kansen en de grootste mogelijkheid was zelfs voor de thuisploeg. Een vrije trap werd ter nauwe nood door Jordy Clasie geblokt.

In de rust zal het vast hebben gedonderd in de kleedkamer van Pascal Jansen, maar daar was in de tweede helft niet veel van terug te zien. In het eerste deel van het tweede bedrijf gebeurde er net zo veel als in de eerste helft en dus moest vers bloed ervoor zorgen dat de wedstrijd zou ontbranden. Gelukkig gebeurde dat een kwartier voor tijd, door invaller Djordje Mihailovic. De Amerikaan kopte een voorzet van Yukinari Sugawara binnen bij de eerste paal.

Na het doelpunt van Mihailovic kwam AZ niet meer in de problemen en heeft het na een draak van een wedstrijd toch gezorgd voor een goede uitgangspositie. Over precies een week komt Santa Coloma naar Alkmaar, maar eerst wacht de Nederlanders nog een andere klus. Zondag is Go Ahead Eagles de eerste tegenstander in het nieuwe Eredivise-seizoen.