Transfernieuws

'Gewenste prijs Ajax-target lekt uit, spits kan ook Champions League in'

'Gewenste prijs Ajax-target lekt uit, spits kan ook Champions League in'

10-08-2023 10:45 Laatste update: 10:46

Ajax moet naar verluidt diep in de buidel tasten om transfertarget Chuba Akpom in te lijven. Volgens Sky Sports zou de spits van Middlesbrough ongeveer zeventien miljoen euro moeten kosten. De Amsterdammers kunnen bovendien rekenen op stevige concurrentie.

De geluiden over de interesse van Ajax in Akpom kwamen deze week naar buiten. De club is al een tijdje op zoek naar een concurrent voor Brian Brobbey, en heeft zodoende haar oog laten vallen op de man die vorig jaar met 28 goals topscorer van de Engelse Championship werd.

Mocht Ajax concreet worden, dan moet het in ieder geval geduld hebben. Zo zou Middlesbrough pas zaken willen doen wanneer het een vervanger voor Akpom in huis heeft gehaald en is zeventien miljoen de absolute grens. Het contract van de 27-jarige Engelsman loopt in de zomer van 2024 af, waardoor de prijs nog enigszins te billijken is.

In tegenstelling tot Ajax, zou RC Lens wel al een bod hebben uitgebracht. De nummer twee van Frankrijk heeft aan Boro laten weten dat het 9,2 miljoen euro voor Akpom over heeft. Dat lijkt gezien bovengenoemde eisen veel te weinig, al zou hij daar wel in de Champions League kunnen gaan spelen. Ook Sheffield United mengt zich langzaam maar zeker in de strijd om zijn handtekening.