Transfernieuws

'Ajax komt in zoektocht naar extra spits uit bij Engelse doelpuntenmaker'

'Ajax komt in zoektocht naar extra spits uit bij Engelse doelpuntenmaker'

09-08-2023 19:12 Laatste update: 19:44

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Middlesbrough-spits Chuba Akpom. De Engelsman moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aan gaan met Brian Brobbey, meldt Voetbal International.

Akpom staat in Engeland te boek als een makkelijke doelpuntenmaker. De aanvaller kwam afgelopen seizoen tot 28 doelpunten in het Championship en heeft al bij tal van clubs onder contract gestaan. In Amsterdam heeft Brian Brobbey het nog niet voor elkaar gekregen om onomstreden te zijn waardoor men in Amsterdam op zoek is naar een extra aanvaller. Akpom geldt volgens VI als één van de kandidaten, maar is zeker niet de enige speler naar wie Ajax aan het kijken is. Afgelopen seizoen werd Akpom nog topscorer op het tweede niveau van Engeland. 

Jarenlang stond Akpom onder contract bij Arsenal. Doorbreken deed de aanvaller echter niet waardoor hij achtereenvolgens werd uitgeleend aan Brentford, Coventry Cuty, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en St Truiden VV. Het net wist hij overal te vinden, maar overtuigen deed hij niet. Afgelopen seizoen groeide hij bij Middlesbrough uit tot een vaste kracht en heeft hij eindelijk zijn belofte waar gemaakt.