Nieuws

Bony reageert op stap naar aartsrivaal NEC: Ik snap de fans volledig

Bony reageert op stap naar aartsrivaal NEC: "Ik snap de fans volledig"

26-01-2022 21:02 Laatste update: 23:05

Wilfried Bony is officieel speler van NEC. In gesprek met zijn nieuwe werkgever geeft de Ivoriaan aan de sentimenten die heersen onder supporters te begrijpen. De aanvaller zijn belangrijkste doelstellingen zijn om fit te blijven en de Nijmegenaren in de Eredivisie te houden.

In gesprek met het clubkanaal van NEC gaat Bony in op zijn nieuwe avontuur. "Ik ben heel erg blij om hier te zijn. Na gesproken te hebben met Mr. Ted (Van Leeuwen, technisch directeur, red.) zei hij dat hij er alles aan zou gaan doen, maar wel eerst wat tijd wilde om de eventuele samenwerking met het bestuur te bespreken."

Aangezien Bony anderhalf jaar geleden voor het laatst een competitiewedstrijd speelde, bestaan er twijfels over zijn fysieke gesteldheid. "Ik heb getraind bij Newport County, ik kon altijd met hen trainen waardoor ik fit ben gebleven. Ik ben nog niet fit genoeg voor negentig minuten. Binnenkort zal dit me wel lukken."

Vervolgens wordt de 59-voudig international geconfronteerd met een spandoek van NEC-supporters waar 'Bony niet welkom' op te lezen was. "Ik verwachtte het al en het is normaal. Het hoort bij het voetbal. Ik had overal kunnen tekenen, maar het was NEC dat mij de kans geeft om weer op het veld te staan."

"Ik snap de fans volledig. Maar het is onderdeel van het voetbal. Ik wil ze oproepen achter het team te blijven staan. Ik zal mijn uiterste best doen voor het team om onze doelstellingen te bereiken", vervolgt Bony.

Bony stelt zichzelf twee doelstellingen in Nijmegen. "Persoonlijk wil ik fit blijven, maar vooral het team helpen om ons doel van handhaving te bereiken. Het is een goed team met veel jonge spelers en wat ervaren krachten zoals Édgar Barreto en de keepers", besluit hij.