Breaking news

Stunt van jewelste: Oud-Vitessenaar Bony keert terug in de Eredivisie bij NEC

Stunt van jewelste: Oud-Vitessenaar Bony keert terug in de Eredivisie bij NEC

26-01-2022 20:41 Laatste update: 23:05

NEC heeft voor een grote verrassing gezorgd door Wilfried Bony te contracteren. De Ivoriaanse spits heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen is de 'cirkel rond' voor Bony, door zijn loopbaan in Nederland af te sluiten.

Bony streek eerder deze week neer voor een trainingsstage bij de Nijmegenaren. Dat heeft nu dus geresulteerd in een overeenkomst. "Hij is nog altijd uiterst gemotiveerd en erop gebrand zijn carrière op een goede manier af te sluiten. Bony is een man van zijn woord", reageert de beleidsbepaler op de website van NEC. Van Leeuwen werkte al eens samen met de sterke aanvaller: in 2010 plukte werd Bony, onder zijn bewind bij Vitesse, weggeplukt bij Sparta Praag.

De fysieke status van Bony imponeert Van Leeuwen. "Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit. Hij wil het liefst nog anderhalf jaar voetballen en dan zijn indrukwekkende loopbaan eervol eindigen. In de komende maanden gaan we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu en het jaar daarop."

Dat Bony voor NEC kiest als nieuwe club ligt gevoelig. De Ivoriaan steeg tot grote hoogten bij aartsrivaal Vitesse. In 65 wedstrijden namens de Arnhemmers wist hij maar liefst 46 keer te scoren. Met zijn prestaties verdiende hij in 2013 een overgang naar de Premier League. Na twee succesvolle jaren bij Swansea City verhuisde Bony naar Manchester City. Zijn avontuur bij The Citizens was minder glansrijk dan zijn periode in Wales. Na nog twee jaar in het Midden-Oosten te hebben gespeeld, hield de 59-voudig international van Ivoorkust zijn conditie bij League Two-club Newport County op peil.