Nieuws

Buffon vervolgt carrière bij nationale ploeg: 'Wil blijven dromen met fans'

Buffon vervolgt carrière bij nationale ploeg: 'Wil blijven dromen met fans'

05-08-2023 19:20

Gianluigi Buffon heeft bevestigd dat hij de rol van teammanager gaat vervullen bij het nationale elftal van Italië. De 45-jarige Buffon volgt hiermee Gianluca Vialli op, die de functie vervulde tot zijn overlijden in december. 

"Die jongen van 30 jaar geleden die voor het eerst de poorten van Coverciano binnenliep, wil nog steeds dromen en deze droom delen met de Italiaanse fans", aldus Buffon. Hij debuteerde in 1997 in het shirt van de Azzurri en speelde uiteindelijk 176 interlands.

De legendarische doelman beëindigde onlangs zijn carrière bij Parma en accepteerde direct een aanbod om Vialli op te volgen als teammanager. "Ik keer terug naar de nationale ploeg omdat die jongen van toen nog steeds wil dromen."

De functie van delegation leader of teammanager wordt bij Italië traditioneel vervuld door oud-topspelers. Zo gingen onder anderen Riva en Vialli Buffon voor. Laatstgenoemde overleed begin dit jaar op 58-jarige leeftijd aan kanker. 

Buffon speelde het grootste deel van zijn carrière voor Juventus, maar kwam ook uit voor Parma en PSG. Hij wordt met zijn staat van dienst gezien als een van de beste keepers aller tijden.