Transfernieuws

'PSV vist achter het net voor De Ketelaere, Milan prefereert huur binnen Italië'

'PSV vist achter het net voor De Ketelaere, Milan prefereert huur binnen Italië'

02-08-2023 23:30 Laatste update: 03-08-2023 00:01

PSV's hoop op de komst van Charles De Ketelaere lijkt steeds meer te vervliegen. In plaats van een verhuizing naar Eindhoven, staat de Belgische spelmaker op het punt om in Italië te blijven. Atalanta Bergamo heeft een akkoord bereikt met AC Milan, zo meldt Fabrizio Romano.

PSV is sinds het vertrek van Xavi Simons op zoek naar een nieuwe spelmaker, die zowel op tien als op de buitenposities uit de voeten kan. De Ketelaere is zo'n speler, getuige zijn prestaties in Italië tot dusver. De Nederlandse bekerwinnaar zou hem op huurbasis willen overnemen van Milan, maar vist ogenschijnlijk achter het net. I Rossoneri ziet hem namelijk liever dichter bij huis aan het werk, en dan wel bij de ploeg die komend seizoen uitkomt in de Europa League. Atalanta zou bovendien een optie tot koop hebben bedongen, maar De Ketelaere zelf is nog niet akkoord.

Belgische media meldden woensdag dat De Ketelaere had bedankt voor een transfer naar PSV, maar het Eindhovens Dagblad spreekt dat tegen. Niet de speler zelf, maar zijn club zou dat proberen te voorkomen. Nu er naar verluidt een deal met Atalanta is bereikt, moet technisch directeur Eearnest Stewart zijn pijlen zien te richten op andere transfertargets.