Exclusive

Wie is Abdelkahar Kadri, de aanvoerder van Kortrijk waar Ajax voor in de markt is?

Wie is Abdelkahar Kadri, de aanvoerder van Kortrijk waar Ajax voor in de markt is?

01-08-2023 16:03

Volgens Belgische media heeft Ajax een bod uitgebracht op Abdelkahar Kadri, de aanvoerder van KV Kortrijk. Wie is deze 23-jarige middenvelder eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Achtergrond en carrière

De 23-jarige Abdelkahar Kadri wordt op 24 juni 2000 geboren in Hammamet, een plaats in Algerije. In zijn geboorteland begint hij met voetballen bij Paradou AC, een club die momenteel uitkomt op het hoogste niveau van dat land. In de zomer van 2021 pikt KV Kortrijk de middenvelder op. Na enkele lastige eerste weken vecht Kadri zich gedurende de eerste seizoenshelft in het elftal en vanaf eind oktober dat jaar heeft hij een vaste basisplaats te pakken.

In de zomer van 2022 loopt Kadri een heftige knieblessure op, waardoor hij de rest van het kalenderjaar is uitgeschakeld. In de tweede seizoenshelft keert hij weer terug in het elftal en volgt er deze zomer een welkome primeur. Kristof D'Haene stopt na acht jaar als aanvoerder van Kortrijk te hebben geacteerd en de band belandt daarom om de arm van de Algerijn, die tweevoudig international is bij zijn land.

Wie is Abdelkahar Kadri, de aanvoerder van Kortrijk waar Ajax voor in de markt is?
Kadri in duel tijdens een wedstrijd van Kortrijk tegen Union Sint-Giles

Statistieken en type speler

Kadri is een aanvallende middenvelder die met zijn 1.70 klein van stuk is, maar voordat hij bij Kortrijk arriveerde speelde hij wat meer teruggetrokken en zette hij met rushes en steekballen de aanvallen op. De statistieken van de Algerijn zijn met zestien goals en dertien assists in 101 wedstrijden op het hoogste niveau in het profvoetbal niet geweldig, maar dat de rechtspoot zijn steentje bij kan dragen aan het creatieve aanvalsspel van Ajax staat vast.

Wat betekent dit voor de komst van Spertysan?

Wat het mogelijke aantrekken van Kadri voor de komst van Eduard Spertysan betekent is niet bekend, maar dat de twee spelers erg op elkaar lijken staat vast. Wel is bekend dat Ajax momenteel onderzoekt of het aantrekken van de speler van FK Krasnodar überhaupt mogelijk is. De Amsterdammers lijken bereidt om zich in allerlei soorten bochten te wringen om Spertysan te halen, maar met Kadri heeft de club nu ogenschijnlijk een alternatief op het oog.