Nieuws

Eiting meldt zich ziek bij Volendam en lijkt aan te sturen op een vertrek

Eiting meldt zich ziek bij Volendam en lijkt aan te sturen op een vertrek

22-07-2023 12:44 Laatste update: 12:55

Carel Eiting heeft zich ziek gemeld bij FC Volendam. De club en de speler staan lijnrecht tegenover elkaar en een breuk lijkt verre van uitgesloten.

Eiting zal zaterdag niet in actie komen als Volendam het op neemt tegen het Belgische Kortrijk. De middenvelder heeft zich ziek gemeld en dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de ontstane transfersoap rondom zijn naam. De speler in kwestie is dusdanig ontevreden met de gang van zaken dat hij heeft besloten om dus thuis te blijven. Hierdoor lijkt er tussen Volendam en Eiting geen middenweg meer te zitten en lijkt een langer verblijf bij de club uitgesloten, meldt Tubantia

Het verhaal is bekend. FC Twente hoopt Eiting deze zomer over te nemen van Volendam, maar daar zat Het Andere Oranje niet op te wachten. Eiting had volgens zijn entourage een clausule in zijn contract staan om voor een gelimiteerd bedrag te vertrekken, maar volgens Volendam bestaat die clausule niet. Twente heeft naar verluidt wel al een bod op tafel gelegd, maar dat bedrag is dusdanig laag dat men in Volendam ontstemd is. Nu Eiting zich ziek heeft gemeld is het nagenoeg uitgesloten dat de middenvelder nog eens in actie zal komen voor de club.