Transfernieuws

'Volendam-directie 'ontstemd' door handelswijze en bod van Twente op Eiting'

'Volendam-directie 'ontstemd' door handelswijze en bod van Twente op Eiting'

18-07-2023 22:30
1

FC Volendam stelt zich hard op in de onderhandelingen over Carel Eiting. Volgens De Telegraaf is het eerste bod van FC Twente 'resoluut van tafel geveegd'.

Dat Twente gecharmeerd is van Eiting is niet nieuw. De Tukkers zien in de voormalig middenvelder van onder andere Ajax een geschikte vervanger voor de naar Feyenoord vertrokken Ramiz Zerrouki, maar zullen met wat meer centen over de brug moeten komen. Volgens de ochtendkrant was het eerste Enschedese bod van vier ton niet voldoende.

Dat is bij Volendam-directeur Jasper van Leeuwen in het verkeerde keelgat geschoten. De bestuurder zou niet alleen ontstemd zijn over de hoogte van het bod, maar ook door de handelswijze van Twente, klinkt het. Eiting zelf zou al akkoord zijn met de Tukkers.

Mocht Eiting alsnog vertrekken, dan gaat de kassa rinkelen voor Volendam. Die kassa kan zelfs gaan overlopen wanneer er nog een andere voor de club uit het vissersdorp belangrijke transfer plaatsvindt. Micky Van de Ven staat voor een overgang naar Tottenham Hotspur. Mocht dat ervan komen spint Volendam garen, aangezien er bij de verkoop aan VfL Wolfsburg een doorverkooppercentage is bedongen.