Breaking news

Miljoenen stromen binnen bij AZ: Kerkez bezegelt droomtransfer naar Premier League

Miljoenen stromen binnen bij AZ: Kerkez bezegelt droomtransfer naar Premier League

20-07-2023 09:00

Milos Kerkez heeft zijn droomtransfer naar de Premier League officieel te pakken. De linksback van AZ mag zich komend seizoen gaan laten gelden bij AFC Bournemouth.

Anderhalf jaar geleden werd Kerkez voor iets meer dan één miljoen euro overgenomen van AC Milan, wat nu een gouden greep is gebleken voor AZ. Naar verluidt ontvangen de Alkmaarders maximaal achttien miljoen euro inclusief bonussen voor de Hongaar, die voor meerdere seizoenen is vastgelegd door Bournemouth.

Met Kerkez ziet AZ opnieuw een basisspeler vertrekken. Eerder verruilde Sam Beukema het vertrouwde Nederland al voor een avontuur in de Serie A bij Bologna en ook Tijjani Reijnders gaat aan de slag in Italië. Komend seizoen speelt de middenvelder bij AC Milan.

Bij Bournemouth gaat Kerkez werken onder de veelbelovende Spaanse coach Andoni Iraola. Verder treft hij een aantal oude bekenden. Zo vormt de verdediger mogelijk een tandem met Justin Kluivert aan de linkerkant en wordt voormalig Feyenoord-verdediger Marcos Senesi zijn partner in de defensie. Ook oud Eredvisie-spits Dominic Solanke is nog altijd actief voor The Cherries.

Pascal Jansen ziet met Kerkez een felle verdediger wegvallen die afgelopen seizoen ook nog eens goed was voor de nodige aanvalsimpulsen. Zo kwam de aanvallende back in 52 wedstrijden vijf keer tot scoren en gaf hij zeven assists. Met David Möller Wolfe haalde AZ al een nieuwe linksback in huis.