Transfernieuws

'AZ heeft Reijnders uitgezwaaid: dinsdag wacht zijn medische keuring bij AC Milan'

'AZ heeft Reijnders uitgezwaaid: dinsdag wacht zijn medische keuring bij AC Milan'

17-07-2023 16:54

De transfer van Tijjani Reijnders naar AC Milan gaat ervan komen, meldt het Algemeen Dagblad. De middenvelder heeft maandag afscheid genomen bij AZ en stapt in het vliegtuig naar Milaan om daar dinsdag zijn droomtransfer af te ronden.

Lang onderhandelden AZ en Milan over de transfersom van Reijnders, maar volgens het AD gaan de Alkmaarders er netto twintig miljoen euro aan overhouden. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien van de speler die onlangs nog door Ronald Koeman werd opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Reijnders tekent naar verluidt een contract voor vijf seizoenen in de Italiaanse hoofdstad, waar hij in de voetsporen treedt van een aantal grote Nederlandse vedetten zoals Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Mark van Bommel.

Naast Reijnders lijkt AZ op korte termijn nog een speler te verliezen. Milos Kerkez is dicht bij een overgang naar de Premier League. Voor de linksback wordt om en nabij hetzelfde bedrag verlangd als voor de naar de Serie A vertrekkende middenvelder.