Transfernieuws

'King Kazu' (56) is nog niet klaar met voetballen en gaat seizoen door in Portugal

'King Kazu' (56) is nog niet klaar met voetballen en gaat seizoen door in Portugal

11-07-2023 14:29 Laatste update: 16:43

Kazuyoshi Miura, verreweg de oudste profvoetballer ter wereld, is nog niet van plan te stoppen met de sport. De 56-jarige Japanner heeft een extra seizoen bijgetekend bij Oliveirense op het tweede niveau van Portugal. 

Oliveirense maakt via de officiële kanalen bekend dat het de Japanner nog een seizoen overneemt van Yokohama FC. Miura, die liefkozend 'King Kazu' wordt genoemd, werd geboren in 1967 en begon in 1982 met zijn profcarrière. De speler wist in 1992 met zijn broer Japan naar de winst van de Asia Cup te loodsen: inmiddels is dat ruim dertig jaar geleden.

Kazu speelde in de afgelopen veertig jaar over de hele wereld en streek onder meer neer bij Santos, Genoa, Dinamo Zagreb en Vissel Kobe. Oliveirense, dat in de Segunda Liga in Portugal speelt, huurde de speler het afgelopen seizoen van Yokohama en doet dat het komende seizoen opnieuw. Het is onbekend of de speler na het volgende seizoen nog doorgaat met voetballen: het afgelopen seizoen kwam Miura nog geen half uur in actie voor de Portugese club.